dilluns, 18 de maig del 2020

COCA DE RECAPTE

CUINA DE RECAPTE

 Sempre he pensat que els grans àpats que han perdurat al llarg de l'historia han sigut aquells que feia la gent del poble, la que aprofitava alló que tenia a l'abast perque no podien aconseguir gaire mes. Plats com el suquet de peix, la truita de patates, les migues, l'escudella, la carn d'olla, las empanadas, la sanfaina, la sopa d'all, la ropa vieja, la paella, la pizza, els "pies" de carn, el crumble......

Es cuna senzilla i que explica molt. Cada plat, explica segons els seus ingredients com en que es basava l'economia de la zona i podem arribar a deduir el tipus de vida de la gent que vivía en un indret.




COCA DE RECAPTE




Ingredients

Masa

  • 500gr. de farina de blat
  •  30gr. de  llevat en pols
  •    1dl. d'oliva d'oliva  
  •    1 got d'aigua
  • pessic de sal

Farcit

  • 3 albergínies
  • 3 cebes
  • 3 pebrots vermells
  • Bacallà desalat
  • oli d'oliva

Ingredients

  • Es treballen els ingredients de la masa sense l'oli, fins que queda consistent. Es deixa reposar unes 3 hores aproximadament, perque fermenti.
  • Fem l'escalivada. Fiquem al forn o graella les verdures. El que mes triga es l'albergínia entre 15 i 20 minuts, depenent del seu tamany, les seves i el pebrot una mica menys. Quan ja estiguin fetes, retirem la pell i les netegem. Les tallem a tires. 

                       

  • Tornem a la masa, li afegim l'oli i deixem reposar uns altres 30 minuts més.
        * Si no temin el bacallà dessalat, javors ha de ser salat. La forma de desalar-ho son 3 aigues. Si ho tenim en penques (trossos) o be desmigat, el que fem es pasar-ho pel raig de l'aixeta (que no surti molt), treient amb els dits la sal superficial que puguem. El retirem en un bol o recipient i quan ja estigui tot, l'omplim d'aigua fins que quedi ben per sobre. Hem de tenir en compte que aquesta aigua l'haurem de canviar durant 3 cops/dies. Al següent cop/dia ja ho tenim dessalat.
  • Esmicolem o be tallem a tires el bacallà. 


  • Aplanem la masa perque doni en la placa del forn, posem les verdures i el bacallà que haurem esmicolat o tallat a tires.
  • Enfornem 30 minuts a 180º C.
  • Retirem del forn i deixem reposar sobre una grella. 

           * Ho podem menjar calent o be a temperatura ambient. Un bon tast per a fer pic-nic.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada