dilluns, 10 de setembre de 2012

Vacances a la Normandie -2- De Flors, Cuina i Shopping

Les Flors

 Fa goig anar d'una banda a un altre i veure l'esclat de colors de les flors. Ja sigui en els jardins particulars que veus quan vas per les carreteretes, en petits parterres i cistelles que penjen de fanals, façanes i ponts a les viles per qualsevol altre indret.La Gastronomia  

No es la típica francesa, amb aquell regust de la mantega que els que no som acostumats després d'uns dies en fartem. Te moltíssima influencia de l'anglesa amb barreja d'irlandesa. Però de la bona cuina d'Anglaterra dels 'pies' de xai i vedella amb les seves verduretes...... Uix,m'han enxampat! Però es que no m'estava per deixar-me aquella salseta tan bona dels musclos!

Veure les parades de Cancale en el mateix port, tota una prova pels sentits! Ració d'ostres 'crues' amb llimona, es l'aperitiu.


Le Cancalais
Per un bon dinar us recomano http://www.lecancalais.fr/ El personal es molt agradable i s'esforcen per que tot sigui perfecte. 

Fare memòria....primer la selecció d'entrants. 

-Gambetes fresques de la platja-

-Fruits de mar-

-Tempura de llagostins amb colinab i melmelada de tomaquet a l'alfabrega-

-Broxeta de vieires-

Pels segons plats vam escollir diferents tipus de peix. Eren d'una qualitat que feien saltar les llàgrimes, acompanyats per unas salses molt ben encertades.  
I per postres.......
 -Coulant de fruits vermells amb culis de albarcoc amb cruixxent de caramel i pinyons a l'escuma de llima-
 -Gelat de 'turró'-

Acavem am un bon cafetó, no?

La Ferme Saint Michel
A la sortida del Mont Saint Michel, se'ns va obrir la gana. Ja anàvem preparats des de casa amb una bona recomanació: http://www.restaurant-ferme-saint-michel.com
Ideal per tastar el xai normand; que a diferència del de casa nostre s'alimenta en les pastures salades de la baia. Com a resultat s'obté una carn cruixent i tendre a l'hora i amb molt menys greix. Un bon indret per degustar-lo de diferents maneres i textures.

-Costellar de Xai a la brasa amb Gâteau du pomme de terre-

-Tarte de Xai-

-Cassoleta de Vedella a la sidra-


La Taverne du Paris (Coustances)
Per mi s'ha convertit en un costum i en l'ultim àpat que faig quan viatjo a França m'agrada degustar confit de canard, deliciós amb les verduretes al dente fetes al forn.Shopping

Inevitable, com no! I això que em ens vam mesurar moltíssim.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada